Recepty

Dekadentní a nepečené čokoládové lasagne

Ingredience

  • 36 čokoládových sušenek
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 225 g změklého smetanového sýra (např. žervé)
  • 1/4 hrnku cukru
  • 2 lžíce mléka
  • 340 g ušlehané šlehačky
  • 50 – 100 g uvařeného čokoládového pudinku
  • 3 a 1/4 hrnku studeného mléka
  • 1 a 1/2 hrnku nastrouhané čokolády

Postup

  1. Rozmixujte sušenky na drobky. Nachystejte si zapékací mísu nebo plech o rozměrech asi 23 x 33 cm a vymažte ji máslem. Na dno stlačte sušenkovou drť.
  2. Mísu dejte na chvíli do lednice.
  3. Mezitím v mixeru promíchejte smetanový sýr, aby byl nadýchaný. Přidejte 2 lžíce mléka a cukr.
  4. Vmíchejte 1 a 1/4 hrnku ušlehané šlehačky. Směs dozetřete na sušenkový korpus.
  5. Podle návodu uvařte pudink. Nechte vychladnout a rozetřete ho na smetanovou směs.
  6. Dejte zchladit do lednice na 5 minut.
  7. Jako poslední vrstvu rozetřete zbytek šlehačky a posypejte ji strouhanou čokoládou nebo čokoládovou čočkou.
  8. Dejte na několik hodin nebo přes noc ztuhnout do ledničky.

postup Čokoládové nepečené lasagne

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button