Recepty

Vejce Benedikt jsou nejlepší nedělní snídaní

Budeme potřebovat:

  • 2 vejce
  • 2 plátky chleba
  • 1 lžičku octa
  • sůl

A jak na to?

  1. Nejprve z plátků chleba učiníme kolečka a to jednoduše pomocí hrnku. Odstraníme přebytečný chléb a kolečka z obou stran namažeme máslem.
  2. Umyjeme a rozklepneme vajíčka. Dáváme si však pozor, aby žloutky zůstaly neporušené.
  3. Na sporáku přivedeme k varu trochu vody. Přidáme sůl a lžíci octa.
  4. Jakmile se voda vaří, můžeme do ní pomalu vlít naše vejce. Jakmile vajíčka sejdou úplně ke dnu, můžeme začít jemně míchat, aby byly žloutky co nejvíce vodnaté.
  5. Vaříme a mícháme dalších 5 minut, dokud nedostaneme krémovou strukturu.
  6. Odstavíme katsrol, vyjmeme vajíčka s pomocí lžíce a naneseme je namazaná kolečka chleba.
  7. Přidáme slaninu, sýr anebo kečup podle chuti a můžeme si pochutnávat!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button