Recepty

Nejlepší recept na smetanové koblížky

Koblihy obecně platí za velice dobré a oblíbené pečivo – jsou nadýchané, slaďoučké, krásně voní a už jen při pohledu se většině lidí začínají sbíhat sliny. Pravda je, že nejsou zrovna nejzdravější, ale jednou za čas nějaká ta kalorická bomba nevadí, že? Vykašlete se pro dnešní den na dietu a zkuste náš recept na ty nejlepší smetanové koblihy, který vykouzlí úsměv na tváři vám i vašim dětem! Věřte nám, budete se oblizovat až za ušima!

Co ně budete potřebovat?

  • 200g tvarohu
  • 7 lžic mouky
  • 1 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • špetku jedlé sody
  • ocet
  • rostlinný olej
  • moučkový cukr

A jak na ně?

  1. Smíchejte v misce cukr, tvaroh a vejce. Vše důkladně promíchejte. 
  2. Přilijte malé množství octa a přidejte trochu jedlé sody. 
  3. Nakonec přidejte mouku a vše důkladně promíchejte. 
  4. Zapněte sporák a přilijte rostlinný olej, nebojte se většího množství – budete smažit! 
  5. Vytvořte z koblihové těsta kuličky, pro jistější tvar je obalte v mouce. 
  6. Každou stranu koblihy smažte až do doby, než bude dozlatova hnědá. Měly by být celé namočené v oleji, aby se zabránilo syrovým místům v nich. 
  7. Pro odsátí přebytečnou tuku umístěte koblihy na chvíli na papírové utěrky. 
  8. Posypte koblihy vanilkou, cukrem anebo skořicí. Můžete podávat na stůl!  

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button