Ingredience
- 1 balení sušenek Oreo (18 sušenek)
- 125 g másla
- 225 g žervé
- 400 g kondenzovaného mléka
- 3 větší vejce
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 1 lžička mouky
- 1 hrnek nasekané čokolády
Postup
Troubu předehřejeme na 150 stupňů a připravíme si plech na pečení o rozměrech 23 na 23 cm. Dno vysteleme alobalem a zastříkneme olejem na pečení. (Alobal není nutností, ale pak se vše mnohem snadněji vyndá z pekáče a krájí.)
V mixéru rozmixujeme sušenky a 125 g másla na jednolitou hmotu. Tuto směs rozprostřeme na připravený plech a stlačíme ke dnu.
V mixéru dále rozmixujeme žervé, dokud není krémové.
K žervé přidáme kondenzované mléko a opět mixujeme.
Nakonec do mixéru přidáme vajíčka a vanilkový extrakt. Důkladně promixujeme, dokud se vše nespojí v jednolitý krém.
V menší míse promícháme 1/2 nasekané čokolády se lžičkou mouky. Jakmile je čokoláda pokrytá moukou, vmícháme ji do krému. (Díky mouce se čokoláda při pečení nepotopí ke dnu)
Krém nalijeme na vrstvu rozmixovaných sušenek. Vše poté posypeme zbylou polovinou nasekané čokolády. (Tu můžeme taktéž zaprášit moukou)
Pečeme jednu hodinu, nebo dokud se cheesecake po lehkém dloubnutí prstem nevrátí do původního stavu.
Dáme do lednice alespoň na jednu hodinu a můžeme podávat.