Rady a tipyRecepty

Připravte si výborné domácí Toffifee

Kdo by nemiloval karamelové bonbóny s lískovým oříškem a čokoládou? Jak nám ukazují reklamy, po těchto lahodných sladkostech se v každé domácnosti jenom zapráší, jistě i u vás. Jak si dopřát oblíbenou sladkost za výhodnější cenu? My vám poradíme! Recept je jednoduchý a velice podobný originální receptuře.

V každém případě si připravte stará platíčka od Toffifee jako formu, posloužit vám ale mohou i formičky na led anebo jiné – prostě podle tvaru, kterého chcete dosáhnout. A hlavně všechny odežeňte stranou, protože teplý karamel budou všichni strávníci rádi ujídat. Recept je výborný i jako dárek a ocení ho zejména děti, u kterých si získali tyto bonbóny oblibu. Tak tedy – vzhůru do vaření!

Budeme potřebovat:

  • 250 g měkkých karamelových bonbónů
  • 70g tmavé nebo mléčné čokolády
  • 9 lžic smetany na vaření
  • 1,5 lžíce másla
  • 30ks lískových ořechů

A jak na to?

Karamelové bonbóny rozpustíme ve vodní lázni.

Když máme bonbóny rozpuštěné, přidáme 5 lžic smetany a smícháme v jednolitou hmotu, kterou pak odstavíme. Necháme trochu vychladnout a vmícháme máslo – hmotu je potřeba důkladně utřít dohladka.

Očistíme a osušíme obal od originálního Toffifee, nebo si připravíme velikostí podobné formičky. Formička je dost malá, takže je lepší dávkovat lepivou hmotu lžičkou – stačí zhruba tři lžičky do každého důlku.

Než se dostaneme na konec formy, karamel začne tuhnout, co se hodí – můžeš pohodlně umístit lískový oříšek do středu každé mističky.

Náš tip: Pokud jste  alergičtí  na ořechy, můžete místo nich použít rozinky, sušené brusinky nebo kousky čerstvého ovoce, třeba banánu.

Nakonec si ve vodní lázni nechejte rozpustit tmavou čokoládu se zbytkem smetany a vymíchej dohladka. Čokoláda by neměla být moc tekutá, spíše kašovitá. Lžičkou navrstvěte čokoládu na vrch každého bonbonu.

Hotovou sladkost dejte do lednice alespoň na pět hodin, klidně na celou noc. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.

Dobrou chuť

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button