Recepty

Měkké bochánky se sýrem a vypečenou slaninou na plech

  • Čas přípravy: 10 minut
  • Čas pečení: 12 minut

Ingredience

  • 300 g (2 balíčky) croissantového, nebo listového těsta
  • sýr nakrájený na plátky (Můžete použít jakýkoliv, který máte rádi. Např. eidam, goudu nebo čedar.)
  • 300 g osmažené nebo vyuzené slaniny
  • mouka na vyválení

 

Postup

postup Měkké sušenky se sýrem a slaninou

  1. Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte pečicí plech. Lehce si pomoučete pracovní plochu.
  2. Rozválejte jeden balík těsta a vyložte ho na plech. Na těsto vyskládejte plátky sýra. Na sýr vyskládejte plátky osmažené slaniny.
  3. Rozválejte druhou polovinu těsta a nakrájejte ho na čtverce, aby se lépe pokládalo. Těsto postupně položte na slaninu a zakryjte tak celý plech. Čtverce vyskládejte těsně vedle sebe, aby nevytekl sýr.
  4. Plech vložte do předehřáté trouby a pečte 12 – 15 minut, dokud povrch těsta není nahnědlý.
  5. Vyjměte z trouby a nechte asi 5 minut vychladnout. Nakrájejte na kousky (můžete využít předkrájených linek z velkých čtverců, aby se lépe krájelo) a podávejte.

Tipy

  • Těsto pomažte olivovým olejem či česnekovým máslem.
  • Slaninu a sýr můžete nahradit něčím jiným nebo přidat nějakou ingredienci pro ozvláštnění.
  • S kousky masa se ze sušenek stane oběd, s vejci vydatná snídaně.
  • Zkuste např. tyto kombinace: špenát a sýr, šunka a sýr, cibule a žampiony.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button