DezertyRecepty

Lávový dortík z bílé čokolády s ostružinovou polevou

Ingredience

  • 200 g ostružin
  • 1 lžíce medu
  • 100 g másla
  • 200 g bílé čokolády
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g vanilkového cukru
  • špetka mletého barevného pepře
  • 5 vajec
  1. Nalámejte čokoládu na malé kousky, přidejte máslo a rozehřejte v mikrovlnce po 20 sekundových intervalech, dokud nebude vše tekuté.
  2. Rozšlehejte vejce s cukrem a poté je pomalu přilijte do čokoládového mixu. Nakonec vmíchejte mouku.
  3. 4 formy vymažte máslem, vysypte trochou mouky a rozdělte do nich těsto. Vložte je aspoň na 4 hodiny do mrazáku.
  4. Předehřejte troubu na 180 °C. Umístěte formičky na pečící plech a pečte 15 minut.
  5. Připravte si omáčku – do mixéru nasypte ostružiny, přidejte lžíci medu a okořeňte. Vše mixujte dohladka.
  6. Po 15 minutách vyndejte formičky z trouby a nechte 3 minuty odpočívat. Poté vyklopte na talířek, polijte ostružinovou polevou a podávejte.

784_5362638353c05

Videorecept

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button