Recepty

Maďarský hovězí guláš, který v zimě zahřeje

Připravit si skvělý maďarský guláš je jednoduché. V zimě vám jistě přijde vhod guláš, který je nejen velmi chutný, ale také vydatný. Zasytí vás, zahřeje a ještě si na něm výborně pochutnáte. Receptů na guláš je spousta. Můžete jej udělat s hovězím masem, vepřovým, se sójou, zeleninový a podobně. Ve změti receptů si neumíte vybrat ten správný? My vám v tomto článku přinášíme recept na maďarský hovězí guláš.

Skvělý guláš, který zahřeje

Během zimy a chladných dní obvykle konzumujeme hutnější stravu, která zahřeje a také zasytí. Domácí polévky, omáčky, zahuštěná jídla a třeba takový guláš. To všechno jsou jídla, která si můžete připravit právě v tomto období. Postačí vám jen pár ingrediencí, díky kterým vykouzlíte skvělé jídlo, které můžete podávat své rodině i přátelům. S noky nebo tradičním knedlíkem.

Recept je koncipován pro osm běžných porcí, doba vaření je asi čtyři hodiny. Během nich nemusíte stát u plotny, ale můžete dělat jinou práci. Stačí jen občas zamíchat. Jak si toto jídlo uvařit? Přinášíme vám recept!

Co budete potřebovat:

  • 1kg hovězího masa, které je nakrájeno na kostky
  • 2 polévkové lžíce mouky
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 1 velká nakrájená cibule
  • 3 – 4 menší stroužky česneku
  • 4 polévkové lžíce papriky
  • 800g čerstvých rajčat
  • 2 šálky hovězího vývaru
  • 1 šálek zakysané smetany
  • 2 – 3 polévkové lžíce cukru
  • Nakrájená petrželka

Jak postupovat:

Troubu si předehřejte na 170 stupňů. Mezitím kostky masa obalte v mouce, kterou smícháte se solí. Na rozpáleném oleji zprudka opečte asi 2 – 3 minuty. Maso musí mít zlatohnědý povrch.

Z hrnce odstraňte kousky masa a přidejte nakrájenou cibuli, česnek a chvíli restujte. Vraťte zpátky hovězí maso a přidejte sůl, papriku, cukr. Vše smíchejte s nakrájenými rajčaty. Následně přidejte hovězí vývar a pořádně promíchejte.

Dejte do vyhřáté trouby (nezakryté) a pečte tři a půl hodiny. Občas promíchejte, aby se směs nepřipálila. Následně ochutnejte, dochuťte podle vaší vlastní potřeby a pečte asi ještě půl hodiny. Smíchejte se zakysanou smetanou (nemusí být) a podávejte s noky nebo knedlíkem. Můžete posypat nasekanou pažitkou. Přejeme dobrou chuť!

Zdroj

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button