ReceptyZdraví

Skvělá kombinace pro zdraví: Nápoj s medem a jablečným octem

Zdravotní účinky jablečného octa v kombinaci s medem

  1. Zlepšuje stav kloubů a předchází jejich bolestem
  2. Uklidňuje pálení žáhy
  3. Zlepšuje trávení, pomáhá při zácpě
  4. Zrychluje metabolizmus a pomáhá tak s hubnutím
  5. Redukuje cholesterol a snižuje krevní tlak
  6. Zklidňuje bolest v krku
  7. Nabíjí energií
  8. Zlepšuje stav a vzhled pokožky
  9. Odstraňuje zápach z úst
  10. Zklidňuje a léčí záněty

Proč to funguje?

Pozitivní účinky této kombinace na lidské zdraví lze vysvětlit jejím chemický složením a vzájemnými interakcemi s prostředím těla. Hodně lékařů věří, že onemocníme, když se nám překyselí organismus. (pH pod 7). Ocet je přirozeně kyselý, ale při konzumaci se mění na zásaditý. Stejně tak med má nízké pH, ale zvyšuje zásaditost organismu, když je konzumován.

Mix těchto dvou látek je perfektní volbou, když se chcete zbavit nadměrné kyselosti v organismu a vytvořit zdravější zásadité prostředí. Náš organismus funguje nejlépe, když má pH mezi 7 až 7,4, tudíž lehce zásadité.

Recept

Je potřeba si ze začátku užívání zvyknout na chuť, ne každému se může zdát příjemná. Jakmile ale začnete pociťovat první zdravotní účinky, rychle navyknete.

  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička jablečného octa
  • 1 hrnek vlažné vody

Kdy pít?

Nejlépe pijte nápoj na prázdný žaludek,  ještě před snídaní, ideálně tak 20 až 30 minut před ní. Důležité je zachovat pravidelnost, pijte každý den v obdobnou dobu.

Některé zdroje uvádí, že postupem času je možné přejít na konzumaci 2 až 3 x denně, záleží na tom, jak moc vám (ne)chutná tato kombinace. Ovšem stejně jako se všemi přírodními léčivy, je potřeba nejprve zjistit, jak konkrétně vaše tělo reaguje. Někomu bude stačit jednou denně před snídaní, někomu bude vyhovovat více. Ideálně konzultujte konzumaci tohoto nápoje se svým lékařem, který bude nejlépe vědět, jaké budou reakce s vašimi prášky, pokud nějaké pravidelně berete.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button