DezertyRecepty

Vláčná kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Ingredience

Těsto

  • 1 hrnek másla
  • 1/3 hrnku neslazeného kakaa
  • 1 lžička soli
  • 1 hrnek vody
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 1 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku zakysané smetany
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Poleva

  • 120 g hořké čokolády
  • 1 1/2 lžíce kukuřičného sirupu/agávového sirupu
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 1 1/2 lžíce krupicového cukru

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte moukou bábovkovou formu.

Krok 2

V rendlíku smíchejte máslo, kakao, sůl a vodu. Vše rozpusťte a zamíchejte dohladka. Nechte vychladnout.

Krok 3

Ve velké míse smíchejte mouku, cukr a jedlou sodu. Přilijte polovinu máslové směsi, promíchejte a dolijte zbytek. Poté přidejte vejce, zakysanou smetanu a vanilku. Vše smíchejte dohladka.

Krok 4

Nalijte těsto do připravené formy a pečte dokud špejle zapíchnutá do středu nevýjde čistá, přibližně 40 až 45 minut. Nechte 15 minut chladnout a poté vyklopte na chladící rošt. Nechte vychladnout úplně.

Krok 5

Na čokoládovou polevu rozkrájejte čokoládu na malé kousky a vložte ji do horkuvzdorné mísy. Přilijte kukuřičný sirup.

Krok 6

V rendlíku smíchejte cukr a smetanu. Nechte cukr rozpustit a směs doveďte téměř k varu. Polijte jí připravenou čokoládu a rozmíchejte vše dohladka.

Krok 7

Bábovku polijte hotovou polevou a i hned servírujte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button