Recepty

Jak na legendární španělskou omeletu?

Co takhle dát si legendární španělskou omeletu? Tuto královnu mezi omeletami prý zvládne jen málokdo, pravdou ale je, že se správným receptem a trochou cviku zvládnete vše! Ten náš je vhodný jak pro kuchaře začátečníky, tak pro pokročilejší kuchaře. Španělskou omeletou nikdy nic nezkazíte – je ideální snídaní i pozdní večeří a chutná prostě výtečně. Přejeme vám dobrou chuť!

Budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • 2 lžíce mléka
  • Trochu másla
  • Rajčata
  • Šunku
  • Sýr
  • Mletý černý pepř
  • Sůl

A jak na to?

  1. Spolu s mlékem vyšleháme vejce a trochu soli a pepře. Rozsekáme šunku a rajčata a nastrouháme sýr. 
  2. Na pánev nalijeme asi 2/3 naší směsi a spolu se šunkou a sýrem ji osmažíme. Po několika minutách začínáme omeletu rolovat, jako to vidíme na následující fotografii. 
  3. Během rolování přilijeme do prázdnější části pánve zbytek směsi na osmažení. Srolujeme zbytek omelety ve stylu klasické palačinky a vyjmeme ji z pánve. 
  4. Nakrájíme na kousky a podáváme ihned! 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button