Recepty

Zdravé lanýže z čokolády a avokáda s nádherně krémovou texturou

K čemu tedy dojde, když tyto dvě super ingredience spojíme? Získáme lahodné lanýže plné čisté radosti, o kterou se můžete podělit i s přáteli. Avokádo po chuti ani nepoznáte a přitom získáte nádherně jemnou texturu, která nápadně připomíná šlehačku. A co víc? Jejich příprava je snadná jako facka. ?

  • Čas přípravy: 30 minut
  • Doba chladnutí: 1 hodina
  • Celkový čas: 1 hodina a 30 minut
  • Porcí: 18-20
  • 1 lanýž má cca 100 kcal

Ingredience

  • 1 střední zralé avokádo
  • 280 g čokoládových kousků/ hořké čokolády nakrájené na menší kousky
  • 2 lžíce neslazeného kakaa

Postup

Krok 1

Rozkrojte avokádo a vydlabejte jej. Přendejte do mísy a vidličkou rozmačkejte dužinu dohladka. Polovinu množství čokoládových kousků rozkrájejte na ještě menší kousky a dejte bokem.

11212768943_c6e3888022_h

Krok 2

Rozpusťte zbytek čokolády v mikrovlnce nebo nad parou.

11212652184_d94365db11_o

Krok 3

Smíchejte avokádo s rozpuštěnou čokoládou dohladka. Přidejte na kousky nakrájenou čokoládu. Vložte mix do lednice na aspoň hodinu.

11212651294_8e69ff8446_b

Krok 4

Zhruba jednu lžíci směsi naberte a vytvořte z ní dlaněmi kuličku a tu obalte v kakau. Takto pokračujte s dalšími.

11212651884_037771074a_b

Krok 5

Dejte ještě na chvíli do lednice a podávejte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button