Recepty

Špenátovo-vajíčkové muffiny s restovanými bramborami a šunkou

Ingredience

  • 280 g mraženého špenátu (již rozmrazeného)
  • 6 velkých vajec
  • 1 hrnek bílků
  • 230 g nastrouhaného nízkotučného čedaru
  • 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/4 lžičky mletého černého pepře
  • 1 žlutá cibule, nakrájená na kousky
  • 450 g šunky, nakrájené na menší kousky
  • 1/2 červené papriky, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 750 g raných brambor, očištěných a nakrájených na čtvrtiny
  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte silikonové formičky a rozmístěte je do plechu s vyššími okraji. V konvic uvařte půl litru vody.
  2. Ze špenátu vymačkejte přebytečnou vodu a vložte do mixéru společně s vajíčky, bílky, sýrem, kypřícím práškem, solí a pepřem. Mixujte, dokud špenát ve směsi nebude na malé kousky. Vzniklou směsí naplňte košíčky a do plechu nalijte vařící vodu z konvice.
  3. Pečte 20 až 25 minut.
  4. Vložte brambory do mísy, zakryjte potravinovou folií a vložte do mikrovlnky na plný výkon na 5 minut. Poté sundejte folii a nechte zchladnout.
  5. Ve větší pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli a restujte 3 minutky. Přidejte šunku a červenou papriku. Restujte, dokud nebude vše lehce dozlatova.
  6. Šunkovou směs přemístěte do mísy. Pánev očistěte, opět vlijte olej a přidejte brambory. Restujte 4 minuty bez míchání. Otočte brambory na druhou stranu a pečte 6 minut bez míchání. Poté snižte oheň na minimum a přidejte šunkovou směs. Povařte dvě minutky.
  7. Přendejte muffiny z plechu na rošt a nechte je 5 minut chladnout.
  8. Servírujte dva muffiny na hrnek brambor.

Green-Eggs-Ham_PS_2

Výživové hodnoty

2 muffiny a hrnek restovaných brambor

  • 340 kalorií
  • 15 g tuků
  • 1107 mg sodíku
  • 27 g karbohydrátů
  • 5 g vlákniny
  • 3 g cukru
  • 38 g proteinu

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button