Recepty

Lilek zdravě a chutně

Lilek je zdravá a chutná zelenina, která si ve vašem jídelníčku jistě zaslouží speciální místo – je totiž plná vitamínů a minerálů potřebných pro naše tělo. Existuje mnoho důvodů, jak si s lilkem poradit – někteří lidé nedají dopustit na grilovaný lilek, jiní ho mají rádi v různých kombinacích s jinou zeleninou. My vám ale dnes představíme tak jednoduchý a přitom chutný recept, že se budete až podivovat. Tak tedy s chutí do toho!

Budeme potřebovat:

  • 3-4 středně velké lilky
  • 4 rajčata
  • 150g tvrdého sýra
  • 3-4 stroužky česneku
  • Sůl a pepř podle chuti

A jak na to?

  1. Nejprve lilky umyjte a nakrájejte je na centimetrové plátky.
  2. Posypte plátky solí a nechte je v cedníku nějakou dobu okapat, aby se předešlo hořké chuti.
  3. Opláchněte plátky studenou vodou a vysušte papírovými utěrkami.
  4. Nakrájejte rajčata na libovolně tlustá kolečka.
  5. Poté nasekejte anebo vylisujte česnekové stroužky.
  6. Nastrouhejte tvrdý sýr pomocí struhadla,
  7. Pokládejte na vymazaný plech střídavě lilkové a rajčatové plátky. Posypte česnekem a sypaným sýrem a nezapomeňte také na koření!
  8. Pečeme 30-35 minut při teplotě 180° C!
  9. Dobrou chuť!

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button