Recepty

Bageta s česnekovou krustou, plněná čedarem, slaninou a jalapeno papričkami

Ingredience

  • ½ lžíce oleje
  • 250 g slaniny, nakrájené na kostičky
  • 50 cm dlouhá bageta (nebo více menších)
  • 250g krémového sýra
  • 1 hrnek strouhaného čedaru
  • ½ hrnku strouhané mozzarelly
  • ¼ hrnku jalapeno papriček, nakrájených na kousky
  • 1 hrnek na jemno nakrájených šalotek
  • mletý černý pepř
Česnekové máslo
  • 3 lžíce másla
  • 2 stroužky česneku, nadrcené
  • špetka soli

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. V pánvi rozehřejte olej, přidejte slaninu a restujte, dokud není lehce nahnědlá. Přendejte slaninu na talíř vyložený papírovým ubrouskem.
  3. Odkrojte z bagety oba konce a poté ji rozkrojte ještě na poloviny.
  4. Pomocí delšího nože opatrně zbavte bagetu střídky, nechte přibližně 1,5 cm tlustou stěnu.
  5. Do mísy dejte slaninu, krémový sýr, čedar, mozzarellu, jalapeno papričky, šalotky a pepř a důkladně promíchejte.
  6. Vzniklou směsí naplňte bagety. Velice dobře to jde pomocí cukrářského sáčku.
  7. Česnekové máslo – rozehřejte máslo,česnek a sůl v mikrovlnce, nebo na plotně.
  8. Vzniklou směsí potřete bagetu, nakrájejte ji na 1 a 1/4 cm tlustá kolečka.
  9. Celý stoh koleček vezměte a přendejte na větší kus alobalu. Zabalte a pečte 15 až 20 minut dokud nebude bageta křupavá a sýr se nezačne roztékat.

Stuffed-Baguette-Steps-Landscape_680pxStuffed-Baguette_680px_MAIN

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button