Recepty

Fit květákové jednohubky s bylinkami, česnekem a mozzarellou

Ingredience

  • 1 syrový květák
  • 1/2 hrnku strouhané mozzarelly
  • 1/2 hrnku strouhaného parmezánu
  • 1 větší vejce
  • 1/2 lžíce utřeného česneku
  • 1/2 lžíce drcené/nasekané bazalky
  • 1/2 lžíce drcené/nasekané petrželky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 3/4 hrnku strouhané mozzarelly na posypání

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 215°C a vyložte pečící plech papírem na pečení.

Krok 2

Květák natrhejte na kousky a mixujte, dokud strukturou nepřipomíná rýži.

Krok 3

Ve větší míse smíchejte rozmixovaný květák, 1/2 hrnku mozzarelly, 1/2 hrnku parmezánu, 1 vejce, 1/2 lžičky česneku, 1/2 lžíce bazalky, 1/2 lžíce petrželky, lžičku soli a půl lžičky pepře.

Krok 4

Směs rovnoměrně rozprostřete na papír. Vrstva by měla být vysoká cca 1 centimetr.

Krok 5

Pečte v předehřáté troubě 10 až 12 minut. Poté vyndejte plech z trouby a vše posypte 3/4 hrnku mozzarelly.

Krok 6

Vraťte do trouby a pečte, dokud nezačne hnědnout. Poté plech vyndejte.

Krok 7

Nechte 10 minut chladnout a poté nakrájejte na obdélníčky.

Krok 8

Pro ozdobu můžete posypat sýrem a čerstvými bylinkami.

Krok 9

Dobrou chuť!

Komplet bez mouky. Na povrchu vykřupané a uvnitř vlhké jednohubky s jemným květákem, bylinkami a dvěma druhy skvělých sýrů.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button