Recepty

Chuťovky hotové do patnácti minut!

Chuťovky jsou výborné, máte-li zrovna ve svém okruhu větší společnost a chcete jim naservírovat něco milého na předtrávení anebo naopak k dojedení. Buďme ale upřímní, nikdo nechce trávit mnoho času v kuchyni kvůli malým chuťovkám, že? Právě z toho důvodu pro vás máme tři recepty na dobré a zdravé občerstvení, které navíc budete mít hotové do patnácti minut! Přejeme vám dobrou chuť!

Cherry rajčátka se sýrem a okurkou

Ingredience:

  • 24 cherry rajčátek
  • 100g smetanového sýra
  • 2 lžíce majonézy
  • 1/2 střední okurky
  • 1 lžíce nasekané jarní cibulky
  • 2 lžíce nasekaného kopru

A jak na to?

  1. Nejprve oloupejte okurku a nasekejte ji na malé kousky.
  2. Odřízněte opatrně vrcholy rajčátek a odstraňte dužinu čajovou lžičkou. Pak nechte rajčata na papírovém ubrousku vzhůru nohama okapat.
  3. Smíchejte sýr a majonézu a přidejte okurku, jarní cibulku a kopr.
  4. Naplňte rajčátka směsí a dejte je do lednice asi na deset minut – jsou chutnější, když se chvíli vychladí.

Zapečené papriky se sýrem a oregánem

Ingredience:

  • 3 červené papriky
  • 200g smetanového sýra
  • Špetka mletého oregána
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř

A jak na to?

  1. Rozdělte papriky na dvě části a vyjměte z nich semínka a jádro.
  2. Předehřejte troubu na 200 ° C. Poté namažte papriky olivovým olejem a pečte je v troubě asi deset minut.
  3. Smíchejte sýr, oregáno a sůl s pepřem v jednu celistvou směs.
  4. Upečené papriky nechte chvíli odpočinout a pak z nich oloupejte slupku.
  5. Nakrájejte je na proužky a do každého dejte trochu směsi. Poté proužek zarolujte a upevněte párátkem. Můžete podávat!

Lososové rolky

Ingredience:

  • 120g lehce soleného lososa
  • 50g nízkotučného tvarohu
  • 100g okurek v případě potřeby
  • 1 stroužek česneku
  • 10g dijonské hořčice
  • Sůl a pepř

A jak na to?

  1. Pořádně promíchejte tvaroh a dijonskou hořčici – nejlépe vidličkou.
  2. Nakrájejte okurku a přidejte ji spolu s rozdrceným česnekem do tvarohové směsi. Na dochucení použijte sůl a pepř.
  3. Připravte si lososové plátky a dejte do nich vždy po jedné lžičce směsi. Zamotejte a vytvořte rolky, které můžete pojistit párátkem. Nakonec je umístěte na několik minut do lednice.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button