Recepty

Uzené tofu s vejci a smaženou rýží

Budeme potřebovat:

  • 2 hrnky uvařené rýže
  • 100g uzeného tofu
  • 2 až 3 stroužky česneku, jemně nakrájené
  • 2 vejce
  • 1 šálek hrášku
  • trochu pažitky
  • sójovou omáčku podle chuti
  • bílý pepř
  • 2 kapky sezamového oleje

A jak na to?

  1. Nejprve nakrájíme tofu, česnek (pokud nemáme) a pažitku.
  2. Pokud užíváte zbytkovou rýži, ujistěte se, že má pokojovou teplotu. Pokud ne, bude jí stačit jedna minuta v mikrovlnce.
  3. Rozbijte vejce a jemně je dochuťte bílým pepřem.
  4. Ohřejte na pánvi trochu oleje a při středním ohřevu můžete začít smažit vejce.
  5. Jakmile máme vejce ze 3/4 hotové, posuneme je na jednu polovinu pánve a snížíme ohřev. Na pánev přidáme tofu a česnek a ještě trochu oleje.
  6. Přidáme rýži.
  7. Pomocí lžičky rozkouskujeme vejce a přidáme na pánev hrášek. Nyní můžeme směs řádně promíchat a zesílit ohřev.
  8. Po chvíli míchání ohřev zeslabíme a do směsi přilijeme sójovou omáčku, trochu černého pepře a sezamový olej. Máme-li vše řádně promícháno, můžeme dochutit pažitkou.
  9. Na závěr vaření zesílíme na půl minuty ohřev na maximum.
  10. Nyní máme hotovo a můžeme podávat a konzumovat!

 

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button