DezertyRecepty

Jahodový cheesecake – mražená osvěžující dobrota

  • Čas přípravy: 20 minut
  • Čas pečení: 10 minut
  • Čas mražení: 4 hodiny

Ingredience

  • 12 grahamových sušenek nebo krekrů (můžete použít např. sušenky Bebe), rozdrcených na drobky
  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 hrnku změklého másla
  • 510 g ušlehané šlehačky
  • 450 g smetanového sýra pokojové teploty (např. žervé)
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 a 1/2 hrnku pokrájených čerstvých jahod (můžete použít i mražené nebo kompotované)
  • 1 lžička vanilkového extraktu (zkuste si vyrobit domácí)
  • doporučujeme na ozdobu. čokoládová poleva, sirup nebo šlehačka

postup_Letní jahodový cheesecake - mražená osvěžující dobrota

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 190 °C a vymažte tukem dortovou formu.
  2. V mixeru rozmixujte jahody a dejte stranou.
  3. V míse smíchejte sušenkovou drť, 1/4 hrnku cukru a máslo. Dobře promíchejte.
  4. Sušenkovou směs rozprostřete na dno formy. Hmotu je potřeba co nejvíce stlačit, aby byl základ cheesecaku pevný a nerozpadal se.
  5. Pečte 8 – 10 minut, dokud korpus nezhnědne. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mezitím si připravte další vrstvu.
  6. V míse smíchejte smetanový sýr, citronovou kůru a 3/4 hrnku cukru. Umíchejte dohladka. Vmíchejte jahodové pyré. Přidejte ušlehanou šlehačku a míchejte, dokud se všechny suroviny nespojí.
  7. Rozetřete smetanovou směs na vychladlý korpus, zakryjte potravinářskou folií a dejte ztuhnout do mrazáku alespoň na 4 hodiny.
  8. Asi 30 minut před podáváním vyndejte dort z mrazáku, aby mírně roztál.

Tipy:

  • Ke krájení použijte velký nůž, který namočíte do horké vody a poté otřete utěrkou.
  • Podávejte se šlehačkou a čokoládovou polevou.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button