DezertyRecepty

Roztomilý tečkovaný cheesecake s čokoládou

Ingredience

Krusta

  • 1 hrnek nadrcených sušenek
  • ¼ hrnku holandského kakaa
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ¼ hrnku rozpuštěného másla

Náplň

  • 480 g krémového sýra (Lučiny, Philadelphie)
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 60 g rozpuštěné hořké čokolády
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 2/3 hrnku kysané smetany

Krok 1

Předehřejte troubu na 150 °C. Vyložte pečícím papírem formu o velikosti 20 x 20 cm.

Krok 2

V malé misce smíchejte rozdrobené sušenky, cukr, kakao a rozpuštěné máslo. Promíchejte a natlačte na dno připravené formy.

Krok 3

Rozšlehejte krémový sýr a cukrem, přidejte vejce, vanilku a kysanou smetanu. Vše smíchejte a půl hrnku směsi odložte do jiné nádoby.

Krok 4

Rozpusťte čokoládu a vmíchejte ji do půl hrnku odložené náplně.

Krok 5

Nalijte světlou náplň do formy a urovnejte povrch. Naplňte cukrářský sáček čokoládovým krémem a udělejte do světlého krému tečky po celém povrchu cheesecaku.

Krok 6

Vložte do vyhřáté trouby a pečte přibližně hodinu. Poté troubu vypněte a nechte v ní cheesecake další hodinu odpočívat.

Krok 7

Uložte na 24 hodin do lednice a poté podávejte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button