Recepty

Nejchutnější zákusek se zakysanou smetanou

Těsto

  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 100 g cukru krupice
  • 100 ml vody
  • 200 ml oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 vejce
  • 150g hladké mouky

Krém:

  • cukr
  • rum
  • 2 kelímky zakysané smetany
  • 2 kelímky pomazánkového másla 1 – 2 kelímky smetany ke šlehání

Na ozdobu nám postačí 2 balíčky hořké čokolády.

Jak budeme postupovat?

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme do sebe. Z bílku ušleháme tuhý sníh, který lehce zapracujeme do základu těsta. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit. Zakysanou  smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr a rum. Jednu až dvě smetany ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému. Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou hořkou čokoládou. Zákusek ze zakysané smetany dáme do ledničky vychladit.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button