Recepty

Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

  • Počet porcí: 4
  • Velikost jedné porce: 1/2 poloviny plněné dýně
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Celkový čas: 40 minut

Ingredience

  • dýňové špagety z 1 dýně (o hmotnosti 1 – 1,5 kg)
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 nakrájená brokolice
  • 4 utřené stroužky česneku
  • 1/4 lžičky mleté papriky (není nutné)
  • 2 polévkové lžíce vody
  • 1 hrnek nakrájené mozzarely
  • 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  • 3/4 lžičky italského koření (oregáno, tymián či bazalka)
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky mletého pepře

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 230 °C.
  2. Umístíme rozpůlenou dýni rozříznutou stranou dolů do mikrovlnky . Přidáme 2 lžíce vody a necháme v mikrovlnce asi 10 minut, dokud není vnitřek měkký. Tento krok můžeme nahradit tím, že dýni nedáme do mikrovlnky, ale na 40 minut do trouby předehřáté na 200 °C.
  3. Na sporáku na středním plameni ve velkém hrnci smícháme olej, brokolici, česnek a papriku. Vaříme za stálého míchání asi 2 minuty. Přidáme vodu a stále mícháme, dokud není brokolice měkká (asi 5 minut). Směs přesuneme do velké mísy.
  4. Pomocí vidličky seškrábeme vnitřek dýně. „Skořápky“ dýně dáme na plech nebo pečicí mříž. V míse smícháme 3/4 hrnku mozzarely, 2 lžíce parmezánu, italské koření, sůl a pepř. Přidáme do směsi s brokolicí. Rovnoměrně rozdělíme do dvou misek z dýní (skořápek).
  5. Posypeme zbytkem mozzarelly a parmezánu.
  6. Pečeme asi 10 minut, až je sýr dozlatova.

Tip:  Podávejte s velkým Caesar salátem a celozrnným pečivem

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button