DezertyRecepty

Čokoládový koláč s kokosem a goji

Navíc, když si pohlídáte, aby ovesná mouka a instantní pudink byly bezlepkové, vznikne vám výborný bezlepkový dezert, který potěší zvlášť ty, kteří trpí celiaklií.

Potřebujeme

Těsto

  • 50 g instantního vanilkového pudinku
  • 100 g ovesné mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 100 g agávový sirup
  • 35 g kakaového másla, rozpuštěného
  • 15 g kokosového oleje
  • voda

Krém

  • 400 ml kokosového mléka
  • 200 g hořké čokolády
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 50 g třtinového cukru
  • ½ lžičky vanilkového extraktu
  • ½ lžičky kardamomu
  • ½ lžička mleté skořice
  • 1 lžička agar – agaru

Zdobení

  • goji

tumblr_inline_n8t3seLFps1syt42p

Postup

Krok 1

V míse smíchejte všechny ingredience na těsto a hněťte, dokud nebude těsto pružné a elastické. Vložte je do koláčové formy a rozprostřete jej rovnoměrně po celé ploše.

Krok 2

Pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut.

Krok 3

Na krém vložte všechny suroviny do rendlíku a nechte je přibližně 5 až 10 minut bublat za stálého míchání. Jakmile máte upečenou krustu, vyndejte ji z trouby a nalijte na ni krém

Krok 4

Nechte koláč zchladnout na pokojovou teplotu a posypte vršek goji. Vložte do lednice a nechte dvě hodiny, ideálně přes noc odpočívat.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button