Recepty

Pečená rajčata s česnekem a sýrem

Opravdu rychle hotové. Žádné zbytečné kalorie. Plátek rajčete, sýr, bylinky a křupavá kůrčička. K televizi, pro návštěvy nebo jen pro radost.

Ingredience

  • 1 velké rajče, nakrájené na čtyři plátky
  • 1/4 hrnku nastrouhaného sýru parmezán (můžete nahradit i méně tučným sýrem, ale parmezán je ideální a tvrdý sýr)
  • 1/4 hrnku strouhanky
  • 2 stroužky třeného česneku (můžete ho pomlít, utřít nebo protlačit česnekovačem)
  • hrstka nasekané petrželky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 1 – 2 lžičky olivového oleje

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 220 °C.
  2. V misce smíchejte parmezán a strouhanku.
  3. Vyložte plech pečicím papírem, pokapejte jej olivovým olejem a vyskládejte na něj plátky rajčat. Posypte je česnekem. Poté na ně nasypejte směs parmezánu a strouhanky. Poté sůl, pepř a petržel. Pokapejte olivovým olejem a nechte zapéct, než jsou rajčata měkká (asi 10 minut).
  4. Hotovo!

Přejeme vám dobrou a zdravou chuť! 🙂

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button