Rady a tipyRecepty

Jídlo jako od profesionálů? S těmito vychytávkami to bude hračka!

Něco pravdy na tom bude, protože každý tak trochu chce, aby jeho jídlo strávníkům chutnalo.

Triky, které udělají hodně

Léty v kuchyni se zdokonalujete, přicházíte na své malé triky, díky kterým jsou jídla lepší a chutnější. Víte, že přidáním solamylu k masu na čínu bude chutnější a křehčí? Nebo že kuskus je dobré nechat pár minut dojít, bude mnohem lepší. Chcete takových tipů a rad víc? Pak je tento článek ideální právě pro vás!

Níže uvedené triky a rady jsou od těch nejpovolanějších. Přímo od kuchařů a šéfkuchařů restaurací, takže jde o fundované rady. Tito lidé vědí, jak vařit tak, aby to bylo rychlé, ale vždycky stoprocentně chutné. Chcete radu, jak připravit měkoučké maso? Jaká marináda je ta nej? Nebo jak si poradit s přesolenou polévkou? Nejen tyto, ale také další rady se dočtete níže!

Křehké maso

Před samotnou přípravou masa máte obvykle obavy, zda nebude příliš tvrdé nebo suché. To obvykle nechutná nikomu z nás. Před tepelnou úpravou jej pokapejte citronovou šťávou. Ta maso velmi dobře zjemní a ono se pak bude v ústech krásně rozpadat.

Stop gumovým jablkům

Při přípravě koláče se někdy může stát, že jablka v něm zgumovatí a už nebudou tak dobrá, jako obyčejně. Tomuto kroku zabráníte jednoduše! Obalte je před vložením do koláče v mouce a je po problému!

Aromatičtější bylinky

Chcete-li zvýšit aroma a chuť čerstvých bylinek, které jste natrhali a chystáte se je přidat k masu, bramborám nebo do slaného koláče, pak je před přidáním do jídla dejte do oleje nebo másla. Budou tak lépe vonět, posílí se jejich aroma a budou chutnat ještě lépe.

Bílá rýže

Máte-li pocit, že během vaření rýže zažloutne nebo jakkoliv jinak ztmavne, při vaření dejte do hrnce lžíci octa. Vaše rýže bude nádherně bílá.

Přesolená polévka

Jestliže vám jak se říká „ujela ruka“ se solí, nemusíte panikařit, že je celá polévka v háji. Vezměte pytlík nebo kousek čisté tkaniny, nasypte do něj rýži a dejte na chvíli do polévky. Rýže v pytlíku absorbuje přebytečnou sůl a vaše polévka zas bude chutnat skvěle.

Výborná marináda

Marinád na světě existuje spousta, každý má tu svou. Ať už je to tajná směsice bylinek, marinování několik hodin nebo speciální ingredience, marinádu tvoříme všichni. Nechceme říkat, která z marinád je nejlepší, to lze s těžkostí určit. Přinášíme však možný tip na skvělou marinádu. Maso namočte do směsi, kterou si připravíte z piva, sójové omáčky, pepře a soli.

Vanilkový lusk nejen do dezertů

Ano, skvělou službu vám udělá také v zeleninových salátech. Máte rádi pikantní jídlo, ale poslední chilli papričku jste snědli včera a potřebujete další? Skvělou alternativou je právě vanilkový lusk, který rozdrťte a posypte směsí jídlo.

Šťavnaté karbenátky

Jak to udělat, aby i vaše karbenátky nebyly jen vysušené placky, které nikomu nechutnají? Před tepelnou úpravou do směsi přidejte hrst rozdrceného ledu. A o šťavnaté karbenátky u vás nebude nikdy nouze.

Rozpadlý žloutek

Znáte to také? Uvaříte vejce natvrdo, oloupete a při krájení napůl se žloutek rozpadne a lepí se na nůž. Jak tomu předejít? Před krájením namočte nůž do studené vody. A žloutky už se nikdy lepit nebudou.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button