Dezerty

Karamelový cheesecake s příchutí tyčinek Mars, který dostane každého mlsouna

  • Porcí: 8
  • Celkový čas přípravy: 35 minut
  • Čas přípravy: 30 minut
  • Čas vaření: 5 minut

Ingredience

  • 250 g čokoládových sušenek (bez čokoládové polevy)
  • 150 g rozpuštěného másla
  • 20 g másla
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce hnědého cukru
  • 50 g nasekané mléčné čokolády
  • 3 čajové lžičky želatiny
  • 60 ml vařící vody
  • 500 g žervé/lučiny
  • 110 g moučkového cukru
  • 3 tyčinky Mars, nasekané

Postup

  1. Sušenky nahrubo rozmixujeme. Poté přilijeme rozpuštěné máslo a mixujeme dál, dokud se vše nespojí.
  2. Tuto směs rozprostřeme v libovolné nádobě (ideální je pečící forma s průměrem 20 cm) a silně přitlačíme na dno tak, aby se vytvořila jednolitá vrstva, jenž bude základem dortu.
  3. Necháme cca 30 minut zchladnout, nebo dáme do lednice.
  4. Mezitím dáme do hrnce 2 lžíce smetany, hnědý cukr a zbylé máslo. Zahříváme a po dobu 3 – 4 minut na mírném plameni promícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak dáme stranou.
  5. V druhém hrnci rozpustíme čokoládu a 2 lžíce smetany. Opět mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí a vše se nespojí. Dáme stranou.
  6. Rozpustíme želatinu ve vařící vodě a šleháme vidličkou, dokud se nerozpustí. Dáme stranou.
  7. Pomocí šlehače vyšleháme žervé a moučkový cukr, dokud se vše nespojí.
  8. V další míse ušleháme zbylou smetanu, dokud ji nevyšleháme ve šlehačku.
  9. Do mísy s našlehaným žervé přidáme želatinu a nasekané tyčinky Mars.
  10. Dále přidáme smetanu, kterou ovšem nevšleháme, ale jen jemně přimícháme, aby příliš nespadla.
  11. Z této směsi žervé a šlehačky oddělíme polovinu a dáme ji na vrstvu sušenek z kroku 1 až 3. Na směs nalijeme polovinu čokoládové a karamelové polevy z kroků 4 a 5. Vezmeme jídelní nůž a povrch krému z žervé politým polevou zakrojíme tak, aby se poleva dostala i do hloubky krému a vznikl tam mramorový efekt.
  12. Krok 11 opakujeme i s druhou polovinou krému a polev.
  13. Hotový dort zakryjeme a necháme hodinu v lednici. Dort můžeme dozdobit nasekanou tyčinkou mars, či nasekanou čokoládou.
  14. Dobrou chuť.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button