DezertyRecepty

10 receptů na jednoduché a rychlé, nepečené dezerty #1

1. Fantastický banánový dezert z máslových sušenek

Budeme potřebovat:

  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 700 ml studeného mléka
  • 1/3 šálku arašídového másla
  • 240 ml smetany na šlehání
  • 27 ks máslových sušenek
  • 3 banány
  • 60 g čokolády
  • 2 šálky moučkového cukru
  • 1/4 šálku másla
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 2 lžíce mléka

Postup:

V malém množství mléka rozmícháme oba pudinkové prášky, zbytek mléka ohřejeme. Jakmile začne vřít, přidáme rozmíchané pudinkové prášky a arašídové máslo a uvaříme hustý pudink. Dále vyšleháme  smetanu na šlehání do tuhé šlehačky a vařečkou ji přimícháme k pudinku. Připravíme si malou formu, dno vyložíme sušenkami, navrstvíme pudinkový krém, poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe sušenky, navrstvíme zbývající krém, poklademe na kolečka nakrájené banány a uložíme poslední vrstvu sušenek. Na vrch navrstvíme čokoládový krém, který připravíme následovně:

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě a necháme ji mírně vychladnout. Přidáme moučkový cukr, máslo, vanilku a nakonec přilijeme mléko. Budeme míchat dokud nevznikne krémová hmota. Odložíme do ledničky a necháme ztuhnout. Pak můžete podávat.

55321547-24dd03ed35fc65-full

87556188-1a498603074c65-full-1

2. Nepečený piškotový dort s banány

Budeme potřebovat :

  • 1 bal. piškotů
  • 1 bal. sladké smetany ke šlehání (33 %)
  • 2 bal. zakysané smetany
  • cukr podle chuti
  • 2 ks banánů
  • kakao na posypání

Postup :

Sladkou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky a přidáme zakysané smetany. Osladíme cukrem a to jen a jen podle vašich preferencí. Dortovou formu vyložíme potravinářskou fólií a na dno poklademe piškoty, navrstvíme krém, banány a takto postup opakujeme, dokud nedojdou všechny suroviny. Poprášíme kakaem a odložíme na celou noc do ledničky.

86668936-64f4515ce7b965-full-1

3. Nesmrtelný smetanový dezert za 5 minutek

Budeme potřebovat :

  • 45 ks dlouhých děských pištkotů
  • 1 kg zakysané smetany
  • 250 g krytalového cukru
  • 1 bal. vanilkovéhocukru
  • 600 g ovoce podle chuti
  • 250-500 ml smetany ke šlehání

Postup :

Zakysanou smetanu smícháme s krystalovým a vanilkovým cukrem. Připravíme si formu a na dno poklademe dlouhé dětské piškoty. Následně navrstvíme smetanu s cukrem, poklademe trochu ovoce a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Odložíme ledničky ztuhnout. Nejlepší je připravit tento dezert večer a pak ho nechat odpočívat celou noc v ledničce. Tehdy piškoty změknou a všechny chutě se dokonale propojí. Na talíři podáváme s vyšlehanou šlehačkou a ovocem.

83663675-7b70c347340065-full

4. Nepečené mraveniště s banánem

Budeme potřebovat :

  • 600 g perníků v čokoládě nebo obyčejných piškotů
  • 600 g zakysané smetany
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 ks banánů
  • mleté vlašské oříšky
  • kokos
  • čokoláda na ozdobu

Postup :

V misce smícháme zakysanou smetanu s cukrem a pořádně ušleháme metličkou. Nejdříve poklademe na polovinu ukrojené perníky rovnou na tác. Perníky namočíme do zakysané smetany. Mezery mezi jednotlivými perníčky vyplníme smetanou. Posypeme kokosem a mletými oříšky. Poklademe na kolečka nakrájené banány, znovu poklademe perníky nebo piškoty namočené do smetany, znovu vyplníme mezery smetanou a takto postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Povrch posypeme strouhanou čokoládou a odložíme do lednice nejlépe na celou noc.

54905987-8aa09ac48a7865-full

5. Dvoubarevné řezy

Budeme potřebovat :

  • 1 bal. bebe sušenek – mléčné
  • 1 bal. bebe sušenek – kakaové
  • 1 bal. vanilkového pudinku
  • 250 ml mléka
  • 125 g másla
  • 80 g moučkového cukru
  • 250 g měkkého tvarohu

Postup :

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem utřeme do pěny, vmícháme tvaroh a vychladlý pudink. Takto připravenou hmotou spojujeme střídavě s kakaovými a mléčnými sušenkami. Nakonec natřeme zbytek této hmoty. Potřeme i stěny dezertu. Dáme do ledničky na celou noc a druhý den krájíme šikmým řezem.

 

18355498-57d21f7fd7dd55-full

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button