Recepty

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy

Ingredience

Korpus

  • 1 a 1/2 hrnku drcených sušenek (grahamových nebo světlých, např. Bebe)
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla

Náplň

  • 900 g smetanového sýra (např. žervé nebo Philadelphia) – náplň bude opravdu smetanová
  • 1 a 1/2 hrnku cukru krystal (můžete použít třtinový cukr)
  • 4 vejce
  • 225 g dýňového pyré (kupované nebo povařená a rozmixovaná dýně)
  • 2 lžičky dýňového koření (směs skořice, hřebíčku, zázvoru, muškátového a nového koření) – stačí použít mletá skořice

Zdobení

  • šlehačka
  • dýňové koření

Postup

Krok 1

Dejte předehřát troubu na 150 °C. Vyložte plech (o rozměrech asi 23 x 33 cm) pečicím papírem včetně vnitřních stěn.

Krok 2

V míse smíchejte nadrcené sušenky a rozpuštěné máslo. Tuto směs na korpus prsty natlačte na dno a stěny plechu. Dejte stranou.

Krok 3

Připravte náplň. Pomocí mixeru na nižší výkon smíchejte smetanový sýr a cukr. Po jednom přidávejte vejce a stále míchejte.

Krok 4

Polovinu směsi na náplň rovnoměrně rozetřete na korpusový základ.

Krok 5

Do zbývající poloviny náplně přidejte dýňové pyré a koření. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Opatrně ho rozetřete na smetanovou vrstvu.

Krok 6

Pečte v předehřáté troubě 50 minut. Poté vypněte troubu a nechte dort pomalu vychladnout pootevřenými dvířky trouby, asi 1 hodinu.

Krok 7

Před krájením nechte zchladit a ztuhnout v lednici alespoň po dobu 3 hodin.

Krok 8

Podávejte s porcí ušlehané šlehačky a posypané skořicí nebo jiným kořením.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button