Recepty

Křupavá kuřecí stehýnka s krémovou rýží a tymiánem z jednoho hrnce

Ingredience

Kuře

  • ½ lžíce olivového oleje
  • 1 kg kuřecích stehýnek
  • 3 lžíce koření dle chuti

Rýže

  • 2 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 cibule, jemně pokrájená
  • 1½ hrnku rýže
  • ½ hrnku bílého vína
  • 4 hrnky kuřecího vývaru
  • 1 hrnek mléka
  • ½ lžičky soli
  • černý pepř
  • 1 hrnek strouhaného parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • ½ až 1 hrnek mléka
  •  snítka tymiánu

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 180 °C.

Krok 2

Natřete kuře kořením, na pánvi (vhodné do trouby) rozehřejte olej a dejte kuře kůží dolů. Restujte 3 minuty, pak zvyšte teplotu a opékejte další 2 minuty dohněda.

Krok 3

Poté dejte kuřecí na talíř, z pánve odstraňte přebytečný olej a vložte rozpustit máslo.

Krok 4

Přidejte česnek, cibuli a restujte 2 minuty dosklovata.

Krok 5

Přisypte rýži, víno a vařte 2 minuty, nebo dokud se většina vína nevyvaří. Přilijte vývar, mléko, sůl a pepř. Přiveďte k varu, vložte kuřecí stehýnka, přikryjte poklicí a přemístěte do trouby.

Krok 6

Pečte 20 minut s poklicí, poté ji sundejte a nechte péct dalších 10 minut, aby rýže změkla, ale nerozvařila se.

Krok 7

Vyndejte kuře z rýže a do pánve vmíchejte parmazán, máslo, tymián a mléko.

Krok 8

Servírujte rýži na talíře, navrch vložte kuře a ihned podávejte.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button