Rady a tipyRecepty

Zdravé mlsání – cizrna pečená v troubě

Mlsáte rádi slané? Co si připravit něco zdravého?

Suroviny:

  • cizrna
  • extrapanenský olivový olej
  • mořská sůl dle chuti
  • kajenský pepř
  • česnekový prášek
  • sušené oregáno

Cizrna má všestranné využití. Lze ji servírovat jako přílohu k masům, přidat ji do salátů, polévek či dalších hlavních pokrmů. Díky svým výživovým vlastnostem může nahrazovat obiloviny. Vzhledem k tomu, že neobsahuje lepek, je vhodná pro osoby s bezlepkovou dietou. Obáváte – li se nadýmání, vařte ji společně s bylinkami (bazalka, oregáno, majoránka, saturejka či libeček).

Obsahuje:

  • vlákninu
  • bílkoviny
  • kyselinu listovou (vliv na správnou funkci nervové soustavy)
  • minerální látky (železo, vápník, hořčík, draslík, mangan)
  • vysoký obsah zdravých tuků
  • vitamíny skupiny B

Kajenský pepř je označení pro mleté sušené papričky Cayenne.

Postup výroby:

Předehřejem troubu, v misce smícháme ingredience i s cizrnou, vše rozprostřeme na pečící papír a pečeme vtroubě, dokud není cirzna křupavá. Po vychladnutí vsypeme do nádoby a pečlivě uzavřeme.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Jeden komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button