Recepty

Nejlepší snídaňový recept na dýňové lívance

Budeme potřebovat:

  • 250g dýně (anebo cukety – podle chuti)
  • 2 vejce
  • 30g žitných otrub
  • sůl a pepř
  • ricottu anebo jiný smetanový sýr
  • přírodní jogurt

A jak na to?

  1. Nejprve nastrouháme dýni.
  2. Přidáme k ní rozbité vejce a otruby a vše řádně promícháme. Těsto pak dochutíme solí a pepřem.
  3. Na pánvi rozehřejeme trochu rostlinného oleje a klademe na ni menší naběračky těsta. Každý lívanec smažíme do té doby, než není krásně zlatavý z obou jeho stran.
  4. Nyní se vrhneme na dresing: do misky dáme sýr a jogurt a vše mícháme, dokud nedostaneme konzistenci hladké pasty.
  5. Lívance s dresingem podáváme teplé. Skvěle chutnají ale také za studena!

 

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button