Recepty

Vyrobte si výborné domácí mandlové mléko

Potřebujeme

  • 1 hrnek mandlí
  • 2 hrnky vody + na namáčení
  • Libovolné: Cukr, javorový sirup, med, stévie, vanilka či esence atd.

Postup:

Krok 1

Mandle namočte ve vodě nejlépe alespoň přes noc, ale klidně i dva dny, pokud to vydržíte.

51bd9d83dbd0cb1ed6001af7._w.540_s.fit_

Krok 2

Propláchněte studenou vodou a nechte okapat, dejte do mixéru.

51bd9d89d9127e258000278f._w.540_s.fit_

Krok 3

Nejprve mandle “rozbijte” pár pulzy a poté nechte dvě minuty mixovat na nejvyšší výkon.

51bd9d8ed9127e24fc001fa2._w.540_s.fit_

Krok 4

Proceďte přes jemný cedník, nejlépe i přes plátýnko a vymačkejte všechnu tekutinu. Můžete dosladit.

51bd9d97d9127e2534001ea8._w.540_s.fit_

Zbytek nevyhazujte, můžete ho použít do ovesných kaší, pečení třeba sušenek atd. Můžete ho nechat i usušit nebo zmrazit pro delší trvanlivost.

51bd9d9edbd0cb1e7400216a._w.540_s.fit_

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button