Recepty

Kandovaná pomerančová kůra v čokoládě

Kandovanou kůru můžete použít i různě do pečení např. do štol či marokánek. Proces výroby je velice jednoduchý a málo pracný, jen je náročnější časově, ale většinu času se kůra jen luhuje nebo suší, takže se nebojte.

Potřebujeme

  • 4 pomeranče
  • Sůl
  • 450 g cukru
  • 150 g hořké čokolády

Postup

Krok 1

Pomeranče pečlivě omyjte, abyste se zbavili chemie. Odřízněte vršek a spodek pomeranče a kůru nařízněte na 6 dílků, které opatrně sloupněte.

k1

Krok 2

Kůru nakrájejte na proužky silné asi 5mm. Proužky dejte do vody tak, aby byly akorát zakryté vodou a přidejte sůl. Na 250 ml vody jednu lžičku soli.

Krok 3

Nechte louhovat 24 hodin, propláchněte, namočte na 20 minut do studené vody a osušte.

Krok 4

Kůru dejte vařit na 20 minut, poté vařte dalších 45 minut v půl litru vody se 450g cukru.

k2

Krok 5

Kůru rozložte na mřížku a nechte oschnout, nejlépe přes noc.

k3

Krok 6

Čokoládu rozehřejte a namáčejte v ní kůru. Pokud nechcete čokoládu, obalte kůru v cukru.

k4

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button