Recepty

Křupavé a pikantní mini pizzy za pár minut

Ingredience

  • ⅓ hrnku másla
  • 1 stroužek česneku, rozmačkaný
  • 1 bageta, 60 cm dlouhá (popř. několik menších)
  • ⅓ hrnku pizzové omáčky (rajčatové sugo)
  • 1 1/2 hrnku jakéhokoli strouhaného sýru
  • 120 g čabajky na kolečka
  • ¼ červené cibule, nasekané
  • ½ lžíce čerstvé petržele (volitelné)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Rozpusťte máslo společně s česnekem.

3

Nakrájejte bagetu na přibližně 2 až 2,5 cm kusy a každý kus pomažte trochou másla s česnekem. Trochu másla si ještě nechte.

4

Na každý kousek namažte trochu pizzové omáčky, nasypte cibuli, sýr a pár koleček čabajky.

5

Postupně skládejte jednotlivé kusy bagety na sebe. Po 6 až 7 kusech vezměte celý stoh a přemístěte jej do zapékací formy. Takto poskládejte všechna kolečka.

6

Zbývajícím máslem potřete kolečka ze stran, vršek mísy zabalte do alobalu a dejte péct na 15 minut, dokud se nerozteče všechen sýr. Poté odkryjte a pečte dalších 10 minut dozlatova.

7

Vyndejte z trouby, posypte nakrájenou petrželí a ihned servírujte.

 

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button