Recepty

Nejoblíbenější recepty s cuketou #4 Vláčný čokoládovo-cuketový chléb s řeckým jogurtem

Ingredience

  • 1 a 1/2 hrnku nastrouhané nebo rozmixované cukety (asi 1 středně velká cuketa)
  • 1/2 hrnku řeckého jogurtu (můžete použít obyčejný bílý jogurt)
  • 2/3 hrnku hnědého cukru
  • 1/3 hrnku cukru krystal
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilky (můžete nahradit vanilkovým extraktem)
  • 1 hrnek mouky
  • 1/2 hrnku holandského kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/4 lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 1 a 1/4 hrnku nastrouhané čokolády

 

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 180 °C a tukem vymažte pečicí formu (cca 23 x 13 cm).
  2. Ve středně velké míse smíchejte nastrouhanou cuketu (včetně šťávy, kterou pustila), jogurt, cukry, vejce a vanilku. Dobře promíchejte.
  3. Vmíchejte mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl. Míchejte, dokud není vše spojeno. Jemně vmíchejte 1 hrnek strouhané čokolády.
  4. Vlijte těsto do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 55 – 65 minut, dokud špejle není po zanoření do těsta suchá.
  5. Nechte zcela vychladnout a nožem přejeďte kolem stěn formy, aby se chléb oddělil od formy. Vyklopte z formy.
  6. Ve vodní lázni rozpusťte zbývající 1/4 hrnku čokolády a polijte jí chléb.
  7. Nakrájejte na plátky a podávejte nebo skladujte ve vzduchotěsné nádobě (po dobu 4 dnů při pokojové teplotě).

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button