Recepty

Dokonalá a výborná pečená zelenina s bylinkami

Potřebujeme

  • 450 g mrkve, oloupané a nakrájené na kratší tyčinky
  • 450 g pastiňáku, oloupaného a nakrájeného na kratší tyčinky
  • 1 velká červená cibule, nakrájená na 16 dílků
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce fenyklu
  • 1 lžíce koriandru (semínek)
  • 1 lžička celého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky červeného vinného octa
  • 1/4 hrnku čerstvých koriandrových lístků, nasekaných

spiced_roasted_root_vegetables2

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 210 °C. Připravte si dva plechy se zvýšenými okraji.

Krok 2

Na plechy rozprostřete mrkve, pastiňáky a cibulové kousky. Pokapejte olivovým olejem, posypte solí, pepřem, kmínem, koriandrovými semínky a fenyklem.

Krok 3

Vše promíchejte a dejte plechy do vyhřáté trouby. Pečte přibližně 15 minut, poté zeleninu obraťte a promíchejte. Pečte dalších 10 minut.

Krok 4

Ještě teplou zeleninu pokapejte octem, posypte nakrájenými koriandrovými lístky a servírujte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button