Recepty

Snadné lahodné karamelky s čokoládou a mandlemi

Neskutečně jednoduchý, ale zato výborný karamel, jehož přípravu si hned zapamatujete a vyrobit ho můžete téměř kdykoliv. Politý čokoládou a posypaný mandlemi chutná opravdu skvěle.

IMG_0675edit2

Potřebujeme

  • 1 hrnek másla
  • 1 hrnek cukru
  • špetka soli
  • 1 hrnek tmavé posekané čokolády
  • 1 hrnek posekaných mandlí

Postup

  1. Ve velké pánvi smíchejte máslo, cukr a sůl. Na středním plameni přiveďte k varu a za občasného míchání vařte, dokud směs neztmavne a nezhoustne. Konzistenci karamelu můžete vyzkoušet tak, že ho trochu kápnete do studené vody.
  2. Karamel nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Papír by měl přesahovat kraje. Také ho můžete lehce namastit máslem, aby šel karamel následně lépe sundat.
  3. Rozpusťte čokoládu a rozetřete ji na karamel (nebo můžete jemně posekanou čokoládu nasypat rovnou na karamel, nechat ji chvíli ohřát, aby se rozpustila a pak jen rozetřít) a posypte mandlemi.
  4. Nechte karamel vychladit a poté ho nalámejte na kousky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button