Dezerty

Zdravý avokádový cheesecake s limetkou

Výživné, bohaté a krémové: avokádo dokáže proměnit jakékoliv jídlo na hotový gurmánský zážitek. Ačkoliv bylo avokádo dlouhou dobu považováno za výhradně mexické ovoce, v posledních letech se na svět konečně dostali i všechny výhody s konzumací avokáda spojené. A tak mám dnes avokádo na pultech každé samoobsluhy a vy si můžete vybrat z velkého množství receptů na jeho zpracování. Nápadov pro vás připravil úžasný sladký recept na avokádový cheesecake, po kterém se u vás doma jenom zapráší!

Ingredience na těsto:

  • 200g měkčeného másla
  • 3 čajové lžičky hnědého cukru
  • 1 banán
  • 2 šálky mouky
  • 2 lžíce kakaového prášku
  • 1 čajovou lžičku jedlé sody
  • 1/3 lžičky soli

Ingredience na krém:

  • 400g smetanového sýra (nejlépe mascarpone)
  • 2 zralá avokáda
  • 1 limetku
  • 3 lžíce moučkového cukru

A jak na to?

  1. Nejprve smícháme měkké máslo, spolu cukrem, solí a kakaovým práškem. Vidličkou rozmačkáme banán a přidáme ho do směsi. Poté přidáme ještě jedlou sod smíchanou s citrónovou šťávou a za postupného přisypávání mouky začneme hnít těsto (dokud nezačne tvrdnout).
  2. Těsto vyválíme asi na tloušťku 8mm a umístíme jej do dortové formy. Nezapomeneme také vytvarovat okraje. Před pečením přes těsto dáme kolečko pečícího papíru a pečeme 30-40 minut na 180°C. Po pečení necháme nějakou dobu vychladit.
  3. Pro výrobu krému smícháme nesekané avokádo se šťávou limetky v mixéru. Přidáme k nim moučkový cukr a smetanový sýr a důkladně mícháme, dokud nedostaneme celistvou hladkou směs.
  4. Krém rovnoměrně rozvrstvíme po těstě a uhladíme dohladka. Nakonec na něj ještě přidáme nastrouhanou čokoládu. Hotový cheesecake dáme do lednice po dobu několika hodin, aby se usadil.
  5. Nechte si chutnat!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button