Dezerty

Banoffee – Vyhlášený banánový cheesecake s karamelem

Ingredience

  • 175 g celozrnných Bebe sušenek, rozdrcených na sypkou směs
  • 55 g másla, rozpuštěného
  • 400 g lučiny (Philadelphie, plnotučného tvarohu)
  • 85 g krupicového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 3 vajíčka
  • 1 ½ lžičky vanilkového extraktu
  • 200 ml zakysané smetany
  • 2 rozmačkané banány
  • 1 plechovka karamelizovaného salka

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Smíchejte sušenky s rozpuštěným máslem a vzniklou směs nasypte na dno kulaté formy. Dobře utěsněte a zahlaďte povrch. Dejte na 10 minut do lednice.
  3. Vyšlehejte lučinu a přidejte všechny ingredience kromě karamelového salka. Pomocí ručního robotu pořádně promíchejte. Vzniklou směs nalijte na sušenkové dno.
  4. Zvlášť vyšlehejte karamelizované salko a nalijte jej na krémovou směs.
  5. Formu přendejte do většího hlubokého plechu a nalijte do něj horkou vodu – zhruba do poloviny výšky formy s cheesecakem.
  6. Pečte přibližně hodinku, poté troubu vypněte a nechte cheesecake ještě hodinku odpočívat uvnitř. Vyndejte z trouby a dejte do lednice aspoň na 4 hodinky.
  7. Nakrájejte a servírujte. Můžete přidat kolečka čerstvého banánu.

bakedbanoffeecheesecake_lg

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button