Dezerty

Nejlepší recept na klasický cheesecake

Domácí jídla jsou skvělá, že? Ale přesto dává většina z nás přednost kupovaným dezertům před těmi podomácku vyrobenými…proč? Protože sázíme na jistotu, nemáme totiž možnost nic potencionálně pokazit a myslíme si, že kupované dobroty budou lepší. To se ale mýlíte – a my se vám to dnes tímto receptem pokusíme dokázat! Máme pro vás nápad na naprosto lahodný a nadýchaný klasický cheesecake, který hravě zvládnete. Zaručujeme vám, že kromě chuťových pohárků vám za takovou dobrotu poděkuje i vaše sebevědomí. Přejeme vám dobrou chuť!

Ingredience:

  • 300g sušenek
  • 150g másla
  • 500g mascarpone
  • 200ml smetany s 35% tuku
  • 5 lžic cukru
  • 20g želatinového prášku

A jak na to?

  1. Nejprve necháme nabobtnat želatinu ve 100 mililitrech studené vody a to asi po dobu jedné hodiny.
  2. V mixéru necháme rozdrtit sušenky a poté k nim přidáme rozpuštěné máslo. Vše řádně promícháme.
  3. Sušenkovou drť navrstvíme do hlubší koláčové formy a necháme ji odpočinout v lednici, než připravíme náplň.
  4. Na mírném ohni povaříme želatinu, dáváme ale pozor, aby nepřišla k varu!
  5. Smícháme smetanu, cukr a mascarpone a za stálého míchání vytvoříme celistvou směs. Zkombinujeme ji s želatinou a opět promícháme.
  6. Hotovou směs naneseme na sušenkovou drť a pomocí metly se snažíme o co nejhladší povrch. Cheesecake poté necháme vychladit po dobu čtyř hodin v lednici.
  7. Můžeme mlsat!

 

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button