DezertyRecepty

Božské čokoládové kostky

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 a 1/4 hrnku cukru
  • 110 g rozpuštěného másla
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 1/2 hrnku kakaa
  • 2 hrnky vlažného mléka
  • 1 lžíce moučkového cukru na posypání

Postup

Krok 1

Troubu si předehřejeme na 160°C a pekáč vysteleme pečícím papírem

Krok 2

Oddělíme si žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh.

Krok 3

Žloutky si rozšleháme v další misce, přidáme vanilkový extrakt a cukr. Pořádně smícháme. Přidáme rozpuštěné máslo. Směs musí být stále jemná a hladká.

Krok 4

Do směsi postupně vmícháváme mouku s kakaem (ideálně prosáté). Přidáme i mléko.

Krok 5

Nakonec přimícháme i sníh z bílků. Těsto nalijeme na pekáček.

Krok 6

Pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu. Poté vyndáme z trouby a necháme hodinu vychladit. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem. Uchováváme v lednici.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button