Recepty

Vynikající recept na skořicová srdíčka

Ingredience

Těsto

  • 1,5 hrnku horké vody
  • 2 polévkové lžíce cukru
  • 2 polévkové lžíce droždí
  • 3,5 hrnků hladké mouky
  • 1 čajová lžička soli

Skořicová směs

  • 5 polévkových lžic rozpuštěného másla
  • 1/2 hrnku cukru
  • 2 čajové lžičky skořice

Krémová poleva

  • 110 g krémového sýra (např. Philadelphia)
  • 3 polévkové lžíce změklého másla
  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 1 čajová lžička vanilky (lze nahradit vanilkovým cukrem)

Postup

  1. Smíchejte teplou vodu, cukr a droždí. Nechte na 5 minut odpočinout.
  2. Přidejte mouku a míchejte, dokud těsto není jemné. Nechte na 10 minut uležet.
  3. Rozválejte těsto na pomoučené pracovní desce. Těsto potřete rozpuštěným máslem.
  4. Zvlášť v misce smíchejte skořicovou směs, tou pak těsto posypte.
  5. Těsto srolujte z každé strany tak, aby se dotklo středu.
  6. Nařežte zhruba centimetr široké kousky.
  7. Položte na plech vyložený pečicím papírem a dolaďte do tvaru srdíček.  Nechte 10 – 15 minut odpočívat.
  8. Pečte 20 minut v troubě (rozehřáté na 200° C), až rolky zhnědnou.
  9. Mezitím smíchejte přísady na krémovou polevu. Až je poleva jemná, polijte jí hotová skořicová srdíčka.
  10. Nechte zchladnout (pokud to vydržíte) a můžete podávat.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button