Recepty

Netradiční Boston cream pie

Ingredience

Těsto

  • 1 balíček mixu na vanilkové těsto (+ vše, co je na něj potřeba)

Krémová náplň

  • 1 hrnek cukru
  • 1/2 + 2 hrnku kukuřičného škrobu
  • 1 lžička soli
  • 3 hrnky plnotučného mléka
  • 9 žloutků
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 hrnek vyšlehané smetany

Čokoládová ganache

  • 2 hrnky mléčné čokolády na kousky
  • 3/4 hrnku 40% smetany

Postup

Korpus

  1. Dle návodu upečte vanilkový korpus.
  2. Nechte úplně vychladnout a nakrájejte na menší kostičky.

Krémová náplň

  1. Oddělte žloutky od bílků a uložte je do misky.
  2. Mezitím v malém rendlíku rozmíchejte cukr, kukuřičný škrob, sůl a mléko. Míchejte dokud směs nezačne houstnout, to obvykle zabere okolo 5 – 7 minut. Poté malou část nalijte ke žloutkům, promíchejte a vzniklou směs nalijte zpět do rendlíku.
  3. Vařte další minutku.
  4. Poté sundejte z plotny a přidejte vanilkový extrakt. Směs přelijte do misky a dejte na 2 až 3 hodiny chladit do lednice.
  5. Po vychlazení opatrně vmíchejte vyšlehanou smetanu a vraťte do lednice.

Čokoládová ganache

  1. Smetanu a čokoládu dejte do jedné misky a nechte rozehřát v mikrovlnce.
  2. Promíchejte a nechce vychladnout.

Kompletace finálního zákusku

  1. Vyberte formu, či mísu, do které budete zákusek skládat. Je potřeba, aby byla vyšší.
  2. Třetinu kostek z nakrájeného těsta umístěte na dno mísy.
  3. Třetinu krému nalijte na kousky těsta.
  4. Třetinu čokoládové ganache opatrně nalijte na vrstvu krému.
  5. Opakujte, dokud nebudete mít všechny části zákusku ve vrstvách.
  6. Dejte do lednice aspoň na hodinu před podáváním.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button