Recepty

Vynikající jemné kokosky s čokoládou

Jen 5 ingrediencí a 20 minut vás dělí od 40 kousků této dobroty. Zkusíte je?

  • Počet kusů: 40
  • Čas přípravy: 10 minut
  • Čas pečení: 10 minut

Ingredience

  • 6 hrnků strouhaného kokosu
  • 1 plechovka (400 g) kondenzovaného mléka Salko – obyčejné nebo karamelové (zkuste si vyrobit domácí Salko)
  • 2 lžičky vanilkového extraktu (zkuste domácí vanilkový extrakt)
  • 1 hrnek strouhané čokolády (můžete použít hořkou nebo mléčnou)
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje

coconut-macaroons-with-chocolate

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Ve velké míse smíchejte kokos, Salko a vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.
  2. Pečicí plech vyložte papírem a pomocí dvou lžic na něj vyskládejte hrudky směsi. Jednotlivé kopečky by měly být od sebe asi 5 cm.
  3. Vložte do vyhřáté trouby a pečte 12 – 18 minut, až jsou vršky upečené dozlatova.
  4. Vyjměte z trouby a nechte je 5 minut vychladnout. Poté je vyskládejte z plechu na mřížku nebo talíř a nechte zcela vychladnout.
  5. V mikrovlnce rozpusťe nastrouhanou čokoládu s olejem. Namísto v mikrovlnce můžete čokoládu rozpustit ve vodní lázni.
  6. Vychladlé makronky pokapejte či polijte čokoládou a podávejte.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button