Recepty

Nadýchaný krémový koláč s vypečenou kůrkou

Ingredience

  • 113 g Másla
  • 480 ml Mléka
  • 4 Vejce
  • 4 Kapky bílého octa
  • 150 g Cukru krystal
  • 1 lžíce vody
  • 115 g Polohrubé mouky
  • 1 Lžička Vanilkového extraktu
  • moučkový cukr na posypání

Postup

Tip: Recept si velmi zjednodušíte, když použijete šlehač.

  1. Předehřejeme troubu na 160°C a vymažeme si pečící formu.
  2. Rozpustíme máslo a dáme stranou. Mléko zahřejeme tak, aby bylo teplé, ale ne vařící a dáme také stranou.
  3. Vyšleháme vaječné bílky spolu s octem a dáme stranou.
  4. Vyšleháme žloutky s cukrem, aby se vše spojilo. Do žloutků přidáme rozpuštěné máslo a lžíci vody a opět šleháme, aby se vše spojilo.
  5. Do směsi přidáme mouku a opět šleháme, aby se vše spojilo v jednotný krém. Do krému ještě zašleháme mléko a vanilkový extrakt.
  6. Nakonec do krému přidáváme po 1/3 vaječné bílky. Vyšlehané bílky přidáváme již jen vařečkou, či lžící, aby příliš nespadly a směs byla nadýchaná. Nepoužíváme mixér ani šlehač!
  7. Směs nalijeme do připravené pečící formy a pečeme 45 až 60 minut, nebo dokud krusta nezezlátne.
  8. Po upečení necháme koláč úplně zchladnout. Poté nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem.

Koláč můžete samozřejmě péct i na plechu a máte krásné řezy

magic-custard-cake-700-1

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button