Recepty

Posnídejte dnes lahodná jablka s ricottou

Přejeme dobré ráno a máme pro vás další snídaňový tip. Dnešnímu dnu vládnou jablka s ovesnými vločkami a s ricottou. Zní vám to chutně? Zaručujeme vám, že bude! Vše co potřebujete je pár základních ingrediencích a samozřejmě trochu toho času navíc, protože čerstvá snídaně je prostě nejlepší. Připravte si tedy tužkačítu a papír a můžeme začít…

Budeme potřebovat:

  • 1 lžíci ricotty
  • 1 velké jablko
  • skořici
  • muškátový oříšek
  • 1 lžíci ovesných vloček
  • 1 lžíci vlašských ořechů
  • med

A jak na to?

  1. Nejprve opláchněte jablko a poté z něj pomocí nože opatrně vyjměte jádro a trochu dužiny.
  2. Vzniklý otvor naplníme ricottou, ovesnými vločkami, ořechy a skořicí.
  3. Připravíme asi plech a pečící papír a pečeme jablka asi 15 minut při středním výkonu trouby.
  4. Měkká jablka můžeme konzumovat za tepla anebo za studena. Nejlépe ale chutnají s medem, bílým jogurtem anebo krémovým sýrem.
  5. Přejeme vám dobrou chuť a příjemné dopoledne!

 

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button