Recepty

Zaplétaný sladký skořicový chléb – Estonský Kringle

Ingredience

  • 2 1/4 hrnku hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 3/4 hrnku vlažného mléka
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • 15 g čerstvého droždí
  • 30 g rozpuštěného másla
  • 1 žloutek

Náplň

  • 50 g změklého másla
  • 5 lžic krupicového cukru
  • 3 lžíce skořice
  • 3 lžíce nasekaných mandlí (volitelné)

IMG_1875_detail

 

Postup

  1. V míse míchejte droždí s cukrem, dokud nebude tekuté. Poté přidejte mléko, žloutek a rozpuštěné máslo.
  2. Ve větší míse smíchejte mouku a sůl. Přilijte mléko s droždím a míchejte, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn. Vytvarujte z těsta kouli a vložte do olejem vymazané misky. Přikryjte potravinovou folií a nechte hodinku kynout v pokojové teplotě.
  3. Mezitím smíchejte změklé máslo s cukrem a skořicí. Toto bude náplň.
  4. Rozehřejte troubu na 200 °C, Plech vyložte pečicím papírem.
  5. na ploše posypané trochou mouky vyválejte těsto do tvaru obdélníku o rozměrech 18 x 12 centimetrů.
  6. Rozetřete skořicovou směs na vyválené těsto, ne úplně do okrajů. Posypejte mandlemi. Trochu náplně si nechte na potom. Zarolujte těsto do dlouhého válečku, rozřízněte uprostřed s jedním okrajem celistvým.
  7. Spleťte oba konce okolo sebe a spojte do kruhu.
  8. Přemístěte spletený kringel na pečicí papír, potřete zbývající náplní a dejte péci.
  9. Pečte 20 až 25 minut do tmavě zlatavé barvy těsta. na posledních deset minu snižte teplotu na 180 °C.
  10. Podávejte teplé.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button