Dezerty

Cheesecake s čokoládovou polevou pro milovníky karamelu

Ingredience

Korpus

  • 45 čokoládových sušenek, rozmixované na drť (např. sušenky Oreo)
  • 7 lžic másla, rozpuštěné a vychladlé

Cheesecake náplň

  • 670 g smetanového sýra (např. žervé)
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 3 vejce
  • 3/4 hrnku smetany ke šlehání

Karamelová vrstva

  • 200 g karamelek
  • 1 a 1/2 lžíce smetany

Čokoládová poleva

  • 1 hrnek kousků středně sladké čokolády (podle chuti použijte hořkou, mléčnou nebo jejich kombinaci)
  • 225 g smetany ke šlehání

Postup

Postup_Cheesecake s čokoládovou polevou pro všechny milovníky karamelu

Krok 1: Korpus

  1. Vymažte tukem formu na dort (průměr asi 23 cm). Prohněťte drcené sušenky s vychladlým máslem.
  2. Hmotu udusejte ke dnu a na boky formy a dejte do lednice ztuhnout.

Krok 2: Cheesecake náplň

  1. Dejte předehřát troubu na 150 °C. Smíchejte v mixeru smetanový sýr s jedním hrnkem hnědého cukru. Přidejte po jednom vejce a mixujte dohladka.
  2. Přidejte 3/4 hrnku smetany ke šlehání a znovu promixujte. Nalijte tuto smetanovou směs na korpus a rovnoměrně rozetřete.
  3. Pečte v předehřáté troubě 70 – 80 minut. Vypněte troubu a nechte pootevřené dvířka trouby. Nechte cheesecake takto ležet 30 minut.
  4. Vyndejte z trouby a nechte na mřížce vychladnout dalších 30 minut.
  5. Dejte ztuhnout do lednice na několik hodin.
Krok 3: Karamelová vrstva
  1. Dejte do misky karamelky a smetanu a nechte rozpustit ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.
  2. Nalijte na cheesecake, rovnoměrně rozetřete stěrkou a dejte zchladit do lednice.

Krok 4: Čokoládová poleva

  1. V misce smíchejte čokoládu a smetanu. Dejte rozpustit ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě.
  2. Nechte 10 minut vychladnout a nalijte na karamelovou vrstvu. Znovu dejte do lednice, dokud vše není ztuhlé.
  3. Před podáváním opatrně odřízněte boky dortu od formy.

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button