Dezerty

Mrkvové koláčky s vanilkovým cheesecake krémem

Ingredience

  • 2 hrnky strouhané mrkve
  • 2/3 hrnku hnědého cukru
  • 1/4 hrnku másla
  • 2 polévkové lžíce řepkového oleje
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 3/4 lžičky vanilkového extraktu
  • 1 velké vejce
  • 120 g hladké mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 špetky soli
  • 1/4 lžičky jedlé sody
  • 110 g krémového sýra (například žervé)
  • 1 hrnek moučkového cukru

Postup

  1. Dejte předehřát troubu na 180°C. 2 plechy vyložte pečicím papírem.
  2. V míse smíchejte nastrouhanou mrkev se 3 lžičkami hnědého cukru. Směs dejte do cedníku a nechte ji tak 10 minut, aby stekla šťáva. Tu vylijte.
  3. Rozpusťte máslo (v rendlíku nebo mikrovlnce) a přidejte k němu olej, pomerančovou kůru, 1/2 lžičky vanilkového extraktu a vejce. Promíchejte metličkou, aby se vše dobře spojilo.
  4. Ve velké míse smíchejte mouku, zbývající hnědý cukr (asi 1/2 hrnku), skořici, sůl a jedlou sodu. Přidejte směs mrkvovou i máslovou směs. Míchejte, dokud se vše nespojí.
  5. Na plech s pečicím papírem dejte pomocí polévkových lžic těsto tak, aby vznikly hromádky. Vzdálenost mezi jednotlivými kousky by měla být asi 5 cm. Lžící jemně těsto přitlačte k plechu, aby vznikly kruhy o průměru 5 cm.
  6. Dejte do předehřáté trouby a pečte 11 minut. Poté vyjměte a nechte 3 minuty chladnout. Sundejte sušenky z plechu a dejte na mřížku nebo talíř.
  7. V míse smíchejte krémový sýr, zbývající 2 lžíce másla, 1/4 lžičky vanilkového extraktu a špetku soli. Promixujte, dokud nevznikne nadýchaný krém. Vmíchejte moučkový cukr a opět promixujte. Pozor, ať  směs nepřemícháte.
  8. Krém lžičkou namažte na plochou stranu sušenky a další sušenkou přikryjte. Takto slepte všechny sušenky.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Štítky

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button