Dezerty
Japonský cheesecake ze 3 ingrediencí s chutí bílé čokolády
Ingredience
- 3 vejce
- 1/2 hrnku krémového sýra
- 3/4 hrnku kousků bílé čokolády
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Vyložte pečícím papírem dno a strany 20 cm dortové formy.
- Kousky bílé čokolády rozpusťte nad parou. Rozpuštěnou čokoládu přelijte do větší mísy a zamíchejte dohromady s krémovým sýrem.
- Poté přidejte žloutky a dobře promíchejte.
- Vyšlehejte bílky do tuha a ve postupně je vmíchejte do krémové směsi.
- Nalijte těsto do připravené formy, kterou dejte do plechu s vyššími okraji. Naplňte plech horkou vodou do poloviny výšky formy a dejte péct na 40 až 45 minut.
- Vypněte troubu a nechte cheesecake ještě 15 minut v troubě. Poté přendejte na chladící rošt a nechte úplně vychladnout.
- Vyndejte cheesecake z formy na servírovací talíř a nechte v lednici aspoň 4 hodiny. Servírujte.